blog

Hvordan kan kamerasystemer til køretøjer reducere forsikringsomkostningerne?

Forsikringsomkostningerne i transportbranchen ser kun ud til at gå én vej – og det er op. Flådeejere er i stigende grad på udkig efter måder, hvorpå disse stigninger kan minimeres og reduceres. En sikker måde er at installere et effektivt kamerasystem i køretøjet. Systemet beskytter dine chauffører, andre trafikanter, fodgængere og ikke mindst godset, der transporteres.

CCTV-systemer til køretøjer reducerer forsikringspræmier

Der er ingen tvivl om, at kamerasystemer i køretøjer forbedrer sikkerheden for alle trafikanter. De medvirker også til at minimere priserne på køretøjsforsikringer. Hvis du kan reducere antallet af hændelser og prisen for de skader, du præsenterer dit forsikringsselskab for, så er du godt på vej til at reducere dine forsikringspræmier.

Effekten af at installere et CCTV-system til køretøjer kan være næsten øjeblikkelig:

  • Dine chauffører vil være klar over, at deres kørselsadfærd bliver overvåget, og de vil være ekstra forsigtige med, hvordan de kører. Dette vil
  1. Reducere risikoen for ulykker
  2. Reducere slid på dækkene
  3. Reducere omkostninger til brændstof og generel vedligeholdelse af køretøjer
  • I tilfælde af en hændelse vil dit køretøjs kamerasystem fungere som et “uafhængigt vidne”. Især nyttigt, hvis der ikke var fodgængere eller andet tredjepartsvidne til stede. Du vil således hurtigt, nemt og billigt kunne løse tvister eller afvise krav om delt ansvar. Du vil være sikker på, at du kun betaler din rimelige andel af omkostningerne.
  • Hvis der er tale om en bevidst og kriminel “crash-for-money”-ulykke, vil du nemt kunne bevise din chaufførs uskyld og beskytte ham eller hende mod potentiel retsforfølgelse.

Hvor hurtigt reducerer installationen af bilkameraer forsikringen?

Generelt er forsikringsselskaber tilbageholdende med at nedsætte deres forsikringspræmier for køretøjer, indtil de har bevis for færre eller lavere omkostninger. Men beslutningen om at investere i et kamerasystem til køretøjer vil højst sandsynligt forbedre forsikringsselskabets opfattelse af omkostninger og risici i din flåde. Kameraerne vil blive set som et proaktivt skridt til at reducere risikoen for ulykker, og forsikringsselskabet kan meget vel tilbyde dig en reduceret præmie. Der har også været eksempler på, at forsikringsselskaber, som anerkender værdien af køretøjskameraer, har tilbudt at finansiere installationen af dem.

Hvor meget kan forsikringsselskaber reducere præmierne?

Nye tal viser, at hvis du fx har en flåde på 50 køretøjer, så kan du forvente en reduktion på op til 50 % i antallet af skader. Dette kan betyde besparelser på helt op til 50-60 % på dine skadesomkostninger, hvilket svarer til sekscifrede besparelser. Det endelige resultat vil forventeligt være en reduktion af dine forsikringspræmier med 20 % eller mere. Det betyder, at et typisk kamerasystem til køretøjer kan tjene sig selv ind 3-4 gange i løbet af det første år.

Bedre beskyttelse og sikkerhed af varer under transport

Når du installerer et kamerasystem til køretøjer med en multikameraløsning, kan du også vælge at placere kameraer i selve lastrummet. Det har den fordel, at det ikke kun beskytter selve køretøjet, men også de varer, der transporteres. Dette er især relevant, når dine køretøjer krydser internationale grænser, hvor der er en øget risiko for uautoriseret adgang eller andre sikkerhedsbrud.

Tyveri er ikke den eneste udfordring. Uautoriseret adgang til lastrummet kan resultere i, at varer til adskillige millioner kroner blive ødelagte og usælgelige. Hvis du kan præsentere videobeviser af høj kvalitet for politiet, vil det forbedre dit forsikringskrav betydeligt.

Det nye RoadView-kamerasystem forbedrer flådens sikkerhed

AddSecures førende kamerasystem til køretøjer reducerer risikoen for ulykker og hjælper med at reducere forsikringsomkostningerne for din flåde. AddSecure RoadView Driver Coaching-modulet giver dig mulighed for at gennemgå og kommentere hændelser samt debriefe dine chauffører ved hjælpe af systemets videomateriale. Du vil kunne identificere farlig kørselsadfærd, såsom hårde opbremsninger, acceleration, slingren og hastighedsoverskridelser, med detaljerede accelerometer- og hastighedsrapporter.

Videoerne af hændelser giver dig øjeblikkeligt feedback og viser præcist, hvor der skal ske forbedringer i chaufførernes adfærd. Du vil være i stand til at introducere og implementere et effektivt program for chaufførsikkerhed med personligt feedback til chaufførerne og uddannelse for dem.

Klik her for en gratis demo i dag!

Som Europas førende leverandør af skybaseret videotelematik flytter vi konstant grænserne.

Beskyt din flåde mod uberettigede krav. Reducer antal ulykker, og forbedr chaufførens adfærd med vores integrerede kamerasystemer til køretøjer.